Logo
Αρχική Σταμπωτά βιομηχανικά Ράμπες Επικοινωνία

Σταμπωτά δάπεδα

Η εταιρία stamped concrete  κατασκευάζει σταμπωτά δάπεδα,Βιομηχανικά δάπεδα & ράμπες  απ' το 1998  έχουμε φτιάξει   χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σε όλη την Έλλαδα

 

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα σταμπωτά δάπεδα

Τα σταμπωτά δάπεδα είναι μια κατασκευή που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για πλακοστρώσεις εξωτερικών χώρων. Το βασικό τους υλικό είναι οπλισμένο και ενισχυμένο σκυρόδεμα. Λόγω της ανθεκτικότητας που παρουσιάζουν χρησιμοποιούνται για μια πληθώρα κατασκευών όπως είναι πλατείες, χώροι στάθμευσης, ταράτσες, αυλές, κλπ.

Εκτός όμως από αυτό, η τοποθέτηση σταμπωτού δαπέδου παρουσιάζει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων που πρέπει να ξέρεις.

Έχει αντιολισθητικές ιδιότητες.

Δεν παρουσιάζει ανάγκες συντήρησης κατά το πέρασμα του χρόνου.

Απαιτεί μικρό χρόνο κατασκευής.

Έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής.

Η stamped concrete έχει  μεγάλη ποικιλία στα σχέδια και στα χρώματα που μπορείς να επιλέξεις.

Μένει εντελώς αμετάβλητο από την ηλιακή ακτινοβολία.

Είναι πολύ οικονομικό σε σχέση με άλλα δάπεδα.

Δεν επηρεάζεται από τις μεταβολές της θερμοκρασίας.

 

Τα Σταμπωτά Δάπεδα  αποτελούνται από μονολιθικό σκυρόδεμα C16/20 και C20/25, πάχους τουλάχιστον 8-10 cm, οπλισμένο με δομικό πλέγμα και ενδυναμωμένο με ίνες πολυπροπυλενίου (για την αποφυγή ρηγματώσεων).

Διαθέτουν απεριόριστες επιλογές χρωμάτων και σχεδίων και σφραγίζονται με ειδικά βερνίκια που προσδίδουν αποχρώσεις και αντιλεκιαστικές ιδιότητες.

Τα Σταμπωτά δάπεδα υπάρχουν σε :

  • Ταχύτητα κατασκευής, αφού είναι δεκαπλάσια όλων των άλλων μεθόδων δαπεδοστρώσεων.
  • Ποιότητα και Προδιαγραφές αφού εφαρμόζονται πιστοποιημένα υλικά τεχνολογίας αιχμής.
  • Γκάμα σχεδίων, Χρωμάτων και Τεχνοτροπιών από τον πλούσιο κατάλογό μας.
  • Υψηλή Αισθητική και Εμφάνιση γιατί το κάθε Έργο είναι μοναδικό στον σχεδιασμό και την απόδοση.

Τα Σταμπωτά Δάπεδα  εφαρμόζονται σε κάθε είδους επιφάνεια όπως χώμα, τσιμέντο, παλαιά άσφαλτο ή ότι άλλο υπόστρωμα υπάρχει, δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και οι αποχρώσεις τους παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Είναι αντιολισθηρά και αυτοπλενόμενα, αφού αρκεί ένα σκούπισμα με νερό ή μια βροχή για να καθαρίσουν εντελώς από λάσπες και χώματα.

Επίσης δεν παρουσιάζουν καθιζήσεις, δεν αποκολλούνται και δεν κάνουν σκασίματα – ρηγματώσεις.

 

Βεβαίως στην ευρύτερη κατηγορία των δαπέδων υψηλής αντοχής περιλαμβάνονται και τα βιομηχανικα δαπεδα, που με τη σειρά τους διακρίνονται σε πολυουρεθανικά και εποξειδικα δαπεδα, τα οποία όμως θα αναλύσουμε σε άλλη ενότητα, μιας και εδώ θα επικεντρωθούμε στα σταμπωτα δαπεδα.

Πρόκειται ουσιαστικά για δάπεδα πραγματικά μεγάλης ανθεκτικότητας, με εξίσου υψηλή αισθητική αλλά και προσιτή τιμή, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια τα σταμπωτα δαπεδα να έχουν αντικαταστήσει τις απλές επιστρώσεις με μάρμαρα ή πλακάκια. Ήδη άλλωστε στην Ευρώπη και την Αμερική η χρήση τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και το ίδιο έχει αρχίσει να παρατηρείται και εδώ.

 

 

Τι είναι τα Σταμπωτά δάπεδα Και πώς κατασκευάζονται 

Ας αρχίσουμε την ανάλυση για τα σταμπωτα δαπεδα, αναλύοντας πρώτα με λεπτομέρεια τι ακριβώς είναι το σταμπωτο δαπεδο και ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σκυρόδεμα (μπετόν) C16/20 σε πάχος ως 10 πόντους, το οποίο έχει οπλιστεί με δομικό πλέγμα, ενώ περιλαμβάνει και ίνες πολυπροπυλενίου, που βοηθούν καταλυτικά στο να αποφύγουμε τις ρηγματώσεις (σκασίματα).

Αφότου γίνει η επίστρωση του παραπάνω μείγματος και αλφαδιαστεί, γίνεται η προσθήκη του χρώματος (σε μορφή πούδρας) σε δύο στάδια, η οποία πασπαλίζεται ουσιαστικά πάνω από το σκυρόδεμα, όσο παραμένει ακόμα νωπό. Όταν πλέον το σταμπωτο δαπεδο στεγνώσε, κόβονται οι αρμοί διαστολής στις κατάλληλες διαστάσεις (συνήθως περίπου ανά 20m² σε βάθος 5cm) και ακολουθεί η διαμόρφωση της εμφάνισης του δαπέδου με το σταμπάρισμα από κάποιο καλούπι που θα έχετε επιλέξει, μέσα από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων.

Σε αυτό ακριβώς οφείλουν το όνομά τους τα σταμπωτα δαπεδα, τα οποία αφού περάσει και αυτό το στάδιο μένουν 2 μέρες να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια πλένονται καλά με νερό που περιέχει και υδροχλωρικό οξύ σε αναλογία 7-10%. Τέλος για την πλήρη αδιαβροχοποίηση και στεγάνωση του δαπέδου, τοποθετείται από πάνω ένα ειδικό σφραγιστικό βερνίκι, το οποίο λειτουργεί και ως μια ακόμα προστασία απέναντι σε φθορές και καταπονήσεις.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η διαδικασία που ακολουθείται για τα σταμπωτα δαπεδα, με παραλλαγές βέβαια ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κατά περίπτωση, αλλά και τη χρήση που θα κάνετε. Γενικά ένα σταμπωτο μπορεί να επιλεγεί για μια μεγάλη γκάμα επιφανειών, με τις περισσότερες να είναι μεγάλης έκτασης και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Εκτός από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές όπου μπορεί να τοποθετηθεί ένα σταμπωτό δάπεδο, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα όπως θα δούμε παρακάτω. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, όπως και σε τοίχους, τα επονομαζόμενα σταμπωτα τοιχου που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Μια διαφοροποίηση που πρέπει να έχετε κατά νου και εξαρτάται από τη χρήση που θα κάνετε στα σταμπωτα δαπεδα, είναι το πάχος του υποστρώματος. Συνηθίζεται για απλές επιφάνειες που θα γίνεται κατά βάση διέλευση πεζών (πεζοδρόμια, ταράτσες κλπ) να είναι περίπου 10 εκατοστά, όμως σε πιο απαιτητικές καταστάσεις το πάχος αυξάνεται. Έτσι για παράδειγμα για ένα parking το πάχος του υποστρώματος θα πρέπει να αυξηθεί περίπου στα 15cm.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑΜΠΩΤΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ

Έχοντας ήδη παρουσιάσει τα πιο βασικά χαρακτηριστικά για τα σταμπωτα δαπεδα, τη διαδικασία εφαρμογής και τις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα, ήρθε η ώρα να δούμε γιατί τελικά τα σταμπωτα είναι χρήσιμα και επιλέγονται όλο και περισσότερο από τους πελάτες.

Όπως βλέπετε λοιπόν σε γενικές τα σταμπωτα δαπεδα προσφέρουν μια τεράστια γκάμα πλεονεκτημάτων, που τα κάνουν ιδανική λύση σχεδόν για κάθε περίπτωση. Καταφέρνουν να συνδυάζουν την τεράστια αντοχή με την όμορφη αισθητική και ταυτόχρονα και οι προσιτές τιμές, πράγμα πολύ σπάνιο! Αν και εσείς λοιπόν έχετε κάποιον χώρο που χρειάζεται κάποια από τις παραπάνω ιδιότητες, τότε σίγουρα το σταμπωτο δαπεδο είναι η καλύτερη επιλογή σας. 

 

ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΤΟΙΧΟΥ

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα,Η stamped concrete εκτός από τα σταμπωτα δαπεδα κατασκευάζει  και τα σταμπωτα τοιχου, όπου σε γενικές γραμμές δημιουργείται μια αντίστοιχη επιφάνεια σε πλαϊνούς τοίχους (εσωτερικούς ή εξωτερικούς) και οποιαδήποτε άλλη κάθετη επιφάνεια. Συνήθως τα σταμπωτα τοιχου είναι φτιαγμένα από ειδική άμμο ιδιαίτερης ποιότητας, η οποία έχει αναμειχθεί με τσιμέντο και βεβαίως πολυμερή πρόσμικτα, ώστε να αποκτήσει την ιδιαίτερη υφή του.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν διακοσμητικό σταμπωτο σοβα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για λόγους προστασίας των τοίχων είτε για να δοθεί ένα διαφορετικό εικαστικό αποτέλεσμα, προσφέροντας σε κάθε περίπτωση αρκετά πλεονεκτήματα. Επίσης έχετε υπόψη πως δεν είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε έναν ολόκληρο τοίχο, αλλά σε κάποιες κολώνες, πλαίσια παραθύρων κλπ, ώστε να έχετε ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Τα σταμπωτα τοιχου μπορούν να δώσουν την όψη πέτρας, τούβλου ή ακόμα και ξύλου, ενώ έχουν την ευχέρεια να τοποθετηθούν πάνω από σχεδόν οποιοδήποτε υπόστρωμα. Από τοιχοποιία και σκυρόδεμα, έως γυψοσανίδα και παλιό σοβά. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να έχετε φροντίσει το υπόστρωμα να μην έχει κανένα πρόβλημα υγρασίας.

Από εκεί και πέρα μπορούν να τοποθετηθούν τα σταμπωτά, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, για να καταλήξετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα με τα σταμπωτα τοιχου θα είστε απόλυτα προστατευμένοι από υγρασίες και άλλες ακραίες καιρικές μεταβολές, ενώ το χρώμα του τοίχου πλέον θα είναι ανεξίτηλο και θα χρειάζεται να φοβάστε για φθορές, ξεθωριάσματα και να χρειάζεται κάθε 2-3 χρόνια να περνάτε νέο χέρι χρώματος.

Γενικότερα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα σταμπωτα τοιχου είναι παρόμοια με τα σταμπωτα δαπεδα που μπορείτε να δείτε και παραπάνω. Σε γενικές γραμμές η απαράμιλλη αντοχή, η ωραία εμφάνιση, ο μικρός χρόνος κατασκευής και οι προσιτές τιμές, είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους.

 

 

Η μελέτη γίνεται δωρεάν στο χώρο σας.

Εγγύηση ποιότητας και τιμών !
© mali company 2024 | web hosting and developing by Aspx.gr