Logo
Αρχική Σταμπωτά βιομηχανικά Ράμπες Επικοινωνία

φωτογραφίες απο δουλείες μας

Σταμπωτά δάπεδα υψηλής αισθητικής και αντοχής

Αναβαθμίστε αισθητικά το χώρο σας γρήγορα, με χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με κορυφαία ποιότητα με σταμπωτό δάπεδο ή σταμπωτό τοίχου.

Δίνουμε λύσεις! Τεράστια ποικιλία σχεδίων σταμπωτών δαπέδων και σταμπωτών τοίχων (στάμπες) που μπορείτε να τα συνδυάσετε με όποιο χρώμα εσείς επιθυμείτε.

Θα χαρούμε να συνεργαστούμε!

ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ

Το σταμπωτό δάπεδο είναι κατασκευή από σκυρόδεμα το οποίο διαστρώνεται επί τόπου, χρωματίζεται και σταμπάρεται με ειδικές εύκαμπτες στάμπες για να δημιουργηθεί το σχέδιο που επιλέγεται. Η τελική επιφάνεια αφού καθαριστεί και στεγνώσει σφραγίζεται με ειδικό σφραγιστικό βερνίκι για αδιαβροχοποίηση, σταθεροποίηση και τονισμό του χρώματος. Το αποτέλεσμα προσφέρει την αισθητική της φυσικής πέτρας στην καλύτερη της ποιότητα.

 • Υψηλή ποιότητα, άριστη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία.
 • Αξιοπιστία, χρειάζεται ελάχιστη έως και καθόλου συντήρηση.
 • Απεριόριστη διάρκεια ζωής, όση έχουνε και τα σκυροδέματα που είναι φτιαγμένα τα σπίτια σας.
 • Αντοχή σε πίεση και τριβές, βαριά φορτία, αυτοκίνητα, φορτηγά, αγροτικά κ.τ.λ.
 • Ευκολία στο καθάρισμα, γιατί είναι μη απορροφητικό δάπεδο και συνεπώς ένα απλό πλύσιμο αρκεί.
 • Υψηλή αισθητική, με τεράστια επιλογή χρωμάτων και σχεδίων (στάμπες). Μπορούν να ταιριάξουν σε οποιοδήποτε χώρο με ότι υλικά και αν έχει.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 

 1. Καλούπωμα περιμετρικά. (όπου  απαιτείται)
 2. Τοποθέτηση – εξασφάλιση οπλισμού
 3. Αλφάδιασμα, διάστρωση σκυροδέματος.
 4. Επίπαση έγχρωμου σκληρυντικού – επιλογής πελάτη
 5. Λείανση επιφάνειας  με  ειδικές σπάτουλες.
 6. Σταμπάρισμα της επιφάνειας με σχέδιο επιλογής.
 7. Χάραξη – κοπή αρμών διαστολής.
 8. Αδιαβροχοποίηση και σφράγιση της επιφάνειας με ειδικό βερνίκι.

Τα σταμπωτά δάπεδα

 υψηλή αντοχή που τα χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με το καλαίσθητο και μοντέρνο αποτέλεσμα, κάνει το σταμπωτό δάπεδο ιδανικό για πλακοστρώσεις εξωτερικών χώρων με υψηλές απαιτήσεις και μεγάλες καταπονήσεις.

Τα σταμπωτά δάπεδα χρησιμοποιούνται για μεγάλη γκάμα έργων όπως πλακόστρωση διαδρόμων σε αυλές, εσωτερικοί κήποι και διάφορες άλλες επιφάνειες που δέχονται ακραία φυσική καταπόνηση αλλά χρειάζεται να διακοσμήσουν και το χώρο σας.

Το σταμπωτό δάπεδο στρώνεται πάνω από χώμα, τσιμέντο, άσφαλτο ή ότι άλλο υπάρχει σαν υπόστρωμα.

Τι είναι τα σταμπωτά δάπεδα

Πρόκειται για δάπεδα πραγματικά μεγάλης ανθεκτικότητας, με εξίσου υψηλή αισθητική και προσιτή τιμή τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αντικαταστήσει τις απλές επιστρώσεις με μάρμαρα ή πλακάκια.

Αποτελείται από σκυρόδεμα (μπετόν) C16/20 σε πάχος έως 10 πόντους, οπλίζεται με δομικό πλέγμα και περιλαμβάνει ίνες πολυπροπυλενίου που βοηθούν στην αποφυγή ρηγματώσεων (σκασίματα).

Που εφαρμόζονται τα σταμπωτά δάπεδα

 • Αυλές, κήποι
 • Ταράτσες
 • Πυλωτές, Χώροι Σταθμεύσεως, ράμπες
 • Ιστορικοί χώροι και οικισμοί (προς αποκατάσταση)
 • Λιμάνια
 • Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
 • Δρόμοι, διάδρομοι, πεζόδρομοι, πλατείες

Εκτός των παραπάνω περιπτώσεων υπάρχουν πολλές ακόμα επιφάνειες εφαρμογής ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους όπως και σε τοίχους που εφαρμόζονται τα επονομαζόμενα σταμπωτά τοίχου. Ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης για τις διαφορετικές επιφάνειες που θα χρησιμοποιήσετε το σταμπωτό είναι η ένταση της χρήσης του πατώματος. Για παράδειγμα εάν το δάπεδο προορίζεται για διέλευση πεζών πεζοδρόμια, ταράτσες, κλπ. θα πρέπει το πάχος του υποστρώματος να είναι περίπου 10cm αλλά σε πιο απαιτητικές συνθήκες π.χ. για ένα χώρο στάθμευσης το πάχος αυξάνεται στα 15cm.

Ινοπλισμένο γαρμπυλοσκυρόδεμα

Πολύ σημαντικό το μπετόν μας να είναι άριστης ποιότητας, αφού από αυτό εξαρτάται ή καλή εφαρμογή και μακροζωία του σταμπωτού δαπέδου. Για την κατασκευή, χρειαζόμαστε απαραίτητα νέο σκυρόδεμα πάχους 10 εκατοστών, ώστε να έχουμε αντοχές και να αποφύγουμε ρηγματώσεις στην τελική επιφάνεια του σταμπωτού δαπέδου.

Χρωματισμός και δημιουργία σχεδίου.

Το τελικό στάδιο επιφανειακής επεξεργασίας για τη κατασκευή του σταμπωτού δαπέδου. Γίνεται λείανση και χρωματισμός της επιλογής σας στο σκυρόδεμα με ειδικό κονίαμα επίπασης. Μόλις η επιφάνεια ωριμάσει επαρκώς ώστε να είναι βατή, χρησιμοποιώντας το καλούπι που έχετε διαλέξει γίνεται εφαρμογή του σχεδίου.

Στρώση προστασίας

Μετά από μία η δύο ημέρες (ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες) το τελειωμένο πλέον σταμπωτό δάπεδο πλένεται με διάλυμα υδροχλωρικού οξέως και μετά γίνεται εφαρμογή ειδικού σφραγιστικού βερνικιού προστασίας.

Δημιουργία αρμών διαστολής

Εγγύηση ποιότητας και τιμών !
© mali company 2024 | web hosting and developing by Aspx.gr